Як солити Серушка (путики) рецепт, засолювання гарячим і холодним способом

Як засолити Серушка смачно і швидко?

Підійшов час грибного сезону, а, значить, приємних клопотів по заготівлях грибів про запас. Помилковим є нехтування категорією умовно-їстівних грибів, до яких відносяться Серушка (путики). Все пластинчасті гриби гарні в соліннях, Серушка – не виняток. При правильному підході до засолюванні і маринування їх смакові особливості в рази перевершують інші види. Зібрані в статті рецепти і поради з приготування допоможуть дізнатися, як солити Серушка смачно і швидко.

Вибір і підготовка інгредієнтів

Домашня засолювання грибів може відрізнятися методами їх підготовки, але є загальні принципи, якими нехтувати не варто – попередня теплова обробка серушек, можливість об'єднати всі гриби, призначені для засолювання, в одному посуді, обов'язкове використання стерильної дерев'яної, скляної, порцелянової або емальованого посуду з широким горлом для гніту і доступом повітря, Виняткова свіжість і попереднє очищення грибного сировини.

Використовувати спеції чи ні – вирішувати вам. Навчені досвідом грибники не кладуть прянощі зовсім, Але в традиційних рецептах часто можна зустріти в невеликій кількості чёрносмородіновие листя, листя лавра і хрону, часник, кріп, запашний перець, кмин або гвоздику, в нетрадиційних – навіть корицю і барбарис.

Способи засолювання серушек

Традиційно використовують два варіанти соління: гарячий і холодний. Солити гриби гарячим способом виправдано, якщо немає можливості вимочувати Серушка тривалий час або переробити необхідна велика кількість – це прискорений метод.

Бродіння молочнокислих бактерій в процесі соління путиках додасть яскравість смаку, при цьому прянощі краще просочать гриби і додадуть їм еластичність і специфічний аромат. До всього іншого, це – найпростіший, смачний і звичний спосіб засолювання серушек.

Холодний спосіб дуже простий, хоч і тривалий. У домашніх умовах складно забезпечити багатоденну прохолоду великій кількості грибів, занурених у воду, щоб уникнути їх псування. Замість 5 днів цей процес забере максимум 2, якщо вимочувати Серушка в холодній підсоленій воді, періодично її міняючи. Гіркота зникне під час засолювання без сторонньої допомоги через 40 днів.